05 oktober 15:02, Bedrägeri, Nässjö

Äldre dam utsatt för bedragare - blev av med 72500 kronor.

12:20 Polisen fick vetskap om ett bedrägeri som hade inträffat under måndagen i Nässjö kommun. En kvinna, som är i 90-årsåldern, hade blivit uppringd av en för henne okänd person som sa sig vara från en säkerhetsavdelning. 

Personen var övertygande och lyckades få den äldre damen att logga in på sin bankdosa. Den drabbade kvinnan ska ha blivit av med 72500 kronor.  En anmälan gällande bedrägeri kommer att upprättas. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Skydda dig mot falska telefonsamtal:

* Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som kontaktar dig. Ingen seriös aktör skulle be dig om det per telefon.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.