Uppdaterad 08 oktober 12:26

06 oktober 02:56, Mord/dråp, Linköping

En man har avlidit av skottskador i Lambohov.

Vid 01:15-tiden inkom flera samtal till polisens regionsledningscentral av inringare som hade hört höga smällar som kunde uppfattas som misstänkt skottlossning i Lambohov, Linköping. Många polispatruller involverades i ärendet och åkte till Lambohov.

En man med skottskador påträffades utomhus av polispatrull. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Senare konstaterades att mannen hade avlidit av sina skador. Mannen var i 35-årsåldern, närmast anhöriga är underrättade. En förundersökning gällande mord har inletts.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Kriminaltekniker beordrades till platsen.

Busstrafiken kommer att påverkas med anledning av avspärrningarna.

Det finns ingen misstänkt för brottet. Polisen har pratat med personer som befunnit sig i närområdet och fler förhör kommer att hållas.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär. Alla som vet något om händelsen bör ta kontakt med polisen, låt polisen avgöra vad som är viktigt för utredningen eller inte.

Uppdatering 04:40

Kriminaltekniker har nu anlänt till platsen för att påbörja en kriminalteknisk undersökning.

Det finns ingen misstänkt för brottet. Polisen vill återigen poängtera vikten av att få in tips och iakttagelser gällande händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär. 

Uppdatering 09:10

Lokalpolisområde Linköping kommer idag att finnas tillgängliga för media via tillförordnad lokalpolisområdeschef Tim Johansson. En videouppkoppling sker klockan 10.00 där alla journalister är välkomna.

För att delta, mejla angelica.israelsson-silfver@polisen.se för inloggningsuppgifter och instruktioner. Följ instruktionerna noga för att säkerställa att ni kommer in med så kort varsel.

Uppdatering 10:45

Polisen hade som ambition att hålla i en digital pressträff klockan 10:00 idag men på grund av tekniska problem är det inte möjligt och det ber vi om ursäkt för. I stället kommer tillförordnad lokalpolisområdeschef Tim Johansson finnas på plats vid brottsplatsen i Lambohov, Linköping, vid 14:00. Det blir då en gemensam lägesuppdatering samt en möjlighet till enskilda intervjuer. För intresse av enskild intervju, vänligen mejla tommy.thorngren@polisen.se.

Uppdatering 14:26

En person är gripen och anhållen av åklagare som skäligen misstänkt för mord.

Uppdatering 2021-10-08, 12.25: Den man som greps och senare anhölls misstänkt för mordet i Lambohov har släppts på fri fot. Kammaråklagaren beslutade under fredagen att häva anhållandet, men han är fortfarande skäligen misstänkt i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.