Uppdaterad 06 oktober 16:01

06 oktober 05:45, Detonation, Mönsterås

Detonation vid trädgård, Fliseryd.

Polis och ambulans skickas till en adress i Fliseryd efter ett larm om en detonation vid en trädgård till en privatbostad. En person är skadad och i behov av vård. Polisen har kunnat prata med den skadade, men närmare omständigheter kring vad som hänt på platsen och vad det är som har detonerat är i nuläget oklara. 

Platsen är avspärrad och den skadade, en man i 40-årsåldern, är förd till sjukhus. 

Rubricering i ärendet är ännu ej fastställd. 

Uppdatering: Ärendet rubriceras som misshandel. 

Uppdatering: Nationella bombskyddet är på väg till platsen för att genomföra en undersökning. Ambulans kommer att vara på plats, detta enligt den rutin som finns. 

Uppdatering: Nationella bombskyddet är på plats. Området som undersöks ligger vid Långemåla. 

Uppdatering: Det är en man i 40-års-åldern som anträffades skadad i armen under morgonen i Fliseryd. Under utredningens gång framkom det att mannen kan ha skadats på en adress i Långemåla. Nationella bombskyddet har varit på plats på båda adresserna och sökt efter spår av en detonation eller andra farliga föremål utan resultat. Det finns i nuläget två brottsrubriceringar i ärendet, brott mot explosiva varor och grov misshandel. Dessa kommer att utredas i två separata utredningar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.