07 oktober 18:51, Anträffad död, Örebro

Den försvunna 97-åriga kvinnan är av allt att döma återfunnen död.

Polisen misstänker att den avlidna person, som under dagen anträffats i Svartån i Örebro, är den 97-åriga kvinnan som försvann i slutet av förra veckan. Anhöriga är underrättade. Den 45-årige man som i måndags häktades av Örebro tingsrätt misstänkt för människorov är nu även misstänkt för mord.

Kvinnan anmäldes försvunnen av hemtjänsten natten till den 1 oktober. I dag vid lunchtid fick polisen larm om att en kropp anträffats i vattnet i Svartån. Även om identifieringen ännu inte är helt klar arbetar polisen efter teorin att den döda personen är den försvunna 97-åriga kvinnan. Den slutliga identifieringen får göras efter rättsmedicinska undersökningar.

Mannen och kvinnan känner varandra sedan några år tillbaka. De är inte släkt.

Mannen har under kvällen delgetts misstanke om mord. Han har valt att inte uttala sig om misstanken.

- Nu fortsätter utredningen med förhör av misstänkt och vittnen m.m. Det ska genomföras en rättsmedicinsk undersökning av kroppen. Det är en stor utredningsgrupp som jobbar febrilt med ärendet, säger kammaråklagare Therese Johansson som är förundersökningsledare.

Polisen är fortfarande mycket intresserade av att få in tips om iakttagelser särskilt i anslutning till Wadköping och Svartån natten till den 1 oktober.

Åklagaren är inte tillgänglig för media. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.