08 oktober 07:14, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.39 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 55-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men sex personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.10 en polispatrull träffade på en person i stadsdelen Wimanshäll i  Linköping och de beslutade sig för att kontrollera mannen. Det visade sig vara en man i 30-årsåldern som var efterlyst av Kriminalvården. På marken vid platsen där mannen upptäcktes hittade polisen ett antal patroner. Vid en kroppsvisitation anträffades två knivar som mannen hade instoppade i tröjärmarna. Mannen är nu misstänkt för ringa vapenbrott och grovt brott mot knivlagen. Föremålen togs i beslag. Mannen är förd till Kriminalvården.

01.03 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Lidaleden i Norrköping blev en bilförare misstänkt för flera brott efter att han försökt att köra ifrån en polispatrull. Det är en man i 20-årsåldern som blev misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

02.24 SOS-larm kom till polisen om brand utomhus på Saltängsgatan i Norrköping. Det visade sig vara en bod som brann och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

03.32 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Skattegården 38 i Linköping. Det visade sig vara tre bilar som brann och flera har blivit skadade av branden och värmeutvecklingen. Totalt ska åtta bilägare ha drabbats. Polisen har påbörja en utredning om skadegöresle genom brand. Polisen vill gärna ha allmänhetens hjälp med tips och/eller iakttagelser om vem eller vilka som kan ha med branden att göra. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.