09 oktober 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

00.30 Dals Långed, skadegörelse genom brand
En man i 70-årsåldern misstänks ha tänt eld på flera ställen i sin bostad. Räddningstjänsten har varit på plats och släckt. En del rök och sotskador i bostaden. Mannen fick åka med ambulansen för kontroll och är nu misstänkt för skadegörelse genom brand.

01.25 Göteborg, rån
Vid Hagakyrkan har en man i 30-årsåldern blivit utsatt för ett rån.
Tre män i mörka kläder ska ha kommit fram till honom och en av dem har skallat honom över läppen. De tog hans telefon men han lyckades ta tillbaka den. Då försvann männen från platsen och har inte hittats. Mannen behövde inte uppsöka sjukvård.

03.54 Borås, rån och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel
På Hässleholmen har en man i 80-årsåldern blivit rånad på sin bil. Två personer ska ha slitit ut honom ur bilen och slagit honom med knytnävsslag i ansiktet. Därefter tog de bilen och åkte från platsen. Ett tidningsbud hittade den skadade mannen och larmade polis och ambulans. Mannen är förd till sjukhus med skador i ansiktet och polisen har varit där och pratat med honom. En anmälan om rån samt grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel har upprättats men ingen har ännu gripits.

05.36 Borås, rån och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel
Vid Stora Coop i Borås har en man i 50-årsåldern blivit rånad på sin bil. Två män i 25-35 årsåldern, maskerade med munskydd, har tagit sig in i bilen och åkt iväg tillsammans med målsägaren. Han har blivit rånad på sin plånbok och mobiltelefon innan de har stannat och lämnat av honom söder om Borås. Där fick mannen ta sig till en gård för att ringa polisen. Han har blivit slagen i ansiktet och blöder och är svullen. Han har förts till sjukhus för vård. Ingen gripen. Anmälan om rån och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.