01 september 06:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Johnny Gustavsson. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:23 En polispatrull stoppade och kontrollerade en personbil i Ingelsta-området i Norrköping. När bilen kontrollerades påträffades gods som misstänktes vara stulet. De fyra personerna som satt i bilen greps misstänkta för stöld. Senare under natten hävdes gripandena av två av personerna. De två andra, vars identitet ännu inte är fastställd, har anhållits. Ärendet är åklagarlett.

02:56 Polisen larmades till ett företag på Björnvägen i Motala med anledning av ett inbrott. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen. Ingen misstänkt gärningsperson påträffades. Någon, eller några, hade brutit sig in i lokalen genom entrén och stulit varor. Exakt vad som har stulits är inte preciserat ännu. En anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats. En brottsplatsundersökning genomfördes. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.