Uppdaterad 01 september 19:06

01 september 16:10, Trafikolycka, Tranås

Trafikolycka på riksväg 32.

15.55 SOS-larm kom till polisen om att en trafikolycka inträffat på riksväg 32 söder om Tranås i norrgående körriktning. Enligt uppgifter till SOS ska två personbilar ha krockat. En drabbad person ska ha nacksmärta.

Polisen är på väg till olycksplatsen. 

16.16 polisen är framme på olycksplatsen.

18.28 det som ska ha inträffat är att en bilist bromsade och blev då påkörd bakifrån av en bilist som inte anpassat avståndet till framförvarande fordon. Den påkörande bilisten, en man i 75-årsåldern blev misstänkt för trafikbrottet att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon. Den påkörande föraren och en person i den påkörda bilen fördes till sjukhus med ambulans.

Under arbetet med trafikolyckan inträffade ytterligare en trafikolycka i kön. Det var också en kökrock där en bilist körde in i framförvarande fordon som kastades i diket varefter samma bilist körde på ytterligare en framförvarande bil. Den påkörande bilisten blev misstänkt för att ej ha anpassat avståndet till framförvarande fordon. Det var en man i 20-årsåldern och han fördes till sjukhus med ambulans.

Ytterligare tre personer fick skjuts av polisen till sjukvårdsinrättning. Alla inblandade fordon bärgades.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.