10 september 07:18, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning.

Polisen har utöver nedanstående även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:03 Trafikbrott, Luleå: Bilförare på Björkskataleden, Porsön, får ordningsbot på grund av fel på belysningen.

23:49 Skadegörelse, Gällivare: Polispatrull beordras till en förskola i Malmberget med anledning av ett misstänkt pågående inbrott. Ett fönster är förstört. Det finns inga tecken på att någon obehörig varit inne i lokalerna och det finns inga uppgifter om att något har tillgripits.

En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

00:04 Försök till rån, Piteå: Polispatrull beordras till en gångtunnel i höjd med sjukhuset där två personer uppger att de blivit hotade av en person med ett vasst föremål. De hotade personerna kan springa från platsen och larma polisen.

Polisen söker i området, bland annat med hund, utan att påträffa någon misstänkt. Brottsplatsen dokumenteras. En anmälan gällande försök till rån upprättas.

00:08 Trafikbrott, Kiruna: Bilförare i centrala Kiruna får ordningsbot på grund av trasig belysning.

00:26 Olovlig körning, Kiruna: Bilförare som kontrolleras i centrala Kiruna saknar behörighet att köra bil. Förhör hålls och en anmälan gällande olovlig körning upprättas.

01:15 Skadegörelse, Gällivare: Polispatrull beordras till ett boende där ett fönster har förstörts av okänd gärningsperson. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

01:16 Trafikolycka, Kiruna: Polispatrull beordras till Jukkasjärvi med anledning av en trafikolycka där en bil uppges ha kört in i ett staket till en hustomt och sedan lämnat olycksplatsen. Det finns inga uppgifter om att någon skadats.

Olycksplatsen dokumenteras. En anmälan gällande smitning från trafikolycksplats upprättas.

02:39 Trafikkontroll, Boden: Samtliga som kontrolleras på länsväg 605, Boden, är utan anmärkning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.