Uppdaterad 11 september 11:57

11 september 01:54, Mord/dråp, försök, Gävle

Man skjuten, centrala Gävle. Försök till mord.

Klockan 01.54 påträffade en polispatrull en man som blivit skjuten. Målsäganden fördes till sjukhus av polis. Oklart skadeläge. En förundersökning gällande försök till mord är inledd. Polisen genomför nu diverse utredningsåtgärder. Ingen ytterligare information kommer att kommuniceras under natten.

Uppdatering klockan 11:45

Polisen har konstaterat att en skjutning har inträffat i centrala Gävle intill eller inne i en snabbmatsbutik på söder. Ett större område spärrades av och trafiken fick ledas om i centrala Gävle. Polisens tekniker har minskat ned avspärrningarna efter hand men genomför fortfarande undersökningar vid brottsplatsen.

Polisen känner en oro för att skjutningen skede i en offentlig miljö och ser mycket allvarligt på händelsen. Flera enheter inom polisen är inkopplade i utredningen.

Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Vittnen till händelsen är hörda och polisen söker ytterligare vittnen som ha sett något av värde för utredningen. Det fanns uppgifter om att det var många människor på plats när skjutningen skedde och som hörde flera skott. Det är inte klarlagt vilken typ av vapen som har använts vid skjutningen.

Polisen har inga uppgifter om den skadade målsägaren som är en man i 25-års ålder och som inte är obekant för rättsväsendet sedan tidigare.

Polisen har inledningsvis talat med den skjutne mannen men något ytterligare förhör har inte kunnat genomföras på grund av att mannen måste få sjukhusvård först. 

Trygghetsskapande åtgärder genomförs i Gävle under en tid framöver. Polisen kommer att öka sin närvaro med poliser i yttretjänst.

Vitten till händelsen kan kontakta polisen på 114 14 eller maila till polisen om sina iakttagelser. Har man varit på platsen är det viktigt att man hör av sig till polisen och polisen får avgöra vikten av iakttagelserna i utredningen.

Polisen uppdaterar sidan om något av allmänt intresse uppkommer.

Mikael Hedström
presstalesperson i region Mitt
tfn 0730-222 160

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.