11 september 08:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Björn Öberg.

Sammanfattning av natten i Södermanland. Polisen i länet har hanterat ett 70-tal ärenden. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom och ingen har gripits. 16 personer har frihetsberövats på grund av tillnyktring, narkotikapåverkan, drograttfylleri, psykisk ohälsa, samt störande av allmän ordning. Händelser i urval:

00.48 En polispatrull meddelade att de hade stoppat en förare av en A-traktor i Åkers Styckebruk, Strängnäs kommun. Det var vid Läggesta station och föraren hade kommit på länsväg 223. Fordonet bedömdes gå för fort och togs i beslag. Polisen provkörde bilen och kom upp i 59 km/h. Föraren, en kille i 15-årsåldern, blev misstänkt för olovlig körning.

04.14 Polis larmades till en campingplats vid Ekeby, Eskilstuna med anledning av ett bråk. Polis kom dit. Två män i 40- respektive 55-årsåldern hade hamnat i slagsmål. Ingen var i behov av ambulans. Polisen tog uppgifter för anmälan och motanmälan om misshandel. Den äldre av dem kördes iväg från platsen i polisbil, men greps formellt inte.

05.46 En polispatrull meddelade att de hade stoppat en bilist på Kungshagsvägen i Nyköping. Föraren hade fått en ordningsbot för förargelseväckande beteende genom att ha haft för hög ljudvolym på bilstereon. Bilen kördes av en man i 20-årsåldern. Böterna blev 1000 kronor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.