11 september 09:01, Sammanfattning kväll och natt, Dalarnas län

Sammanfattning polisområde Dalarna

22.05 Borlänge, Skräddarbacken. Anmälan om blåljussabotage. En polisbil görs obrukbar efter att patrull kontrollerat stökig ungdomsfest. Okänd gm punkterar däck. Tjänstebil bärgas från platsen.

22.58 Avesta. Misshandel. Två personer observeras när de skjuter grön laser mot passerande bil. Anmälaren hinner vända bort huvudet och träffas inte i ögonen. Patrull till plats anträffar inte gm.'

23.32 Falun. Misshandel. Polispatrull beskjuts med grön laser och en kollega träffas i ett öga. Anmäls som befarad arbetsskada.

00.38 Avesta. Trafikolycka personskada. A-traktor kör in i stillastående bil. Tre personer i traktorn förda till sjukhus. Oklara skador. Föraren vaken och talbar. Anmälan trafikolycka utan misstanke om brott.

00.34 Borlänge. Fem ungdomar i tjugoårsåldern misstänks för olaga intrång efter olovligen berett sig tillträde till en "Äventyrsgruva" i Borlänge kommun. Patrull till plats kunde konstatera att en lås brutits upp och i anläggningen påträffades fem ungdomar.

03.46 Borlänge. Rån. Fyra målsägare anmäler tillgrepp av mobiltelefoner och kontanter. Även en anmälan om försök till rån. Målsägarna ska ha befunnit sig utanför en adress i Tjärna Ängar då flera personer gått på dem och bråkat och tilltvingat sig ägodelar. Rubriceras som rån.

I lokalpolisområde Mora rapporteras om mängder av trafikrelaterade brott, störande musik och störande biltrafik.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.