12 september 08:30, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 80-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Tre personer har gripits och tio har frihetsberövats för tillnyktring eller narkotikapåverkan.

22.03 Polis larmades till Fröslunda där det hade varit ett bråk utomhus. Polis kom dit och försökte få klarhet i vad som hänt. Det visade sig att en man ska ha misshandlat en kvinna utomhus. Ett vittne ska ha sett detta och sagt något, och därpå ska mannen ha misshandlat även vittnet, en man. Den misstänkta mannen greps, misstänkt för misshandel i två fall. Ingen av de slagna personerna var i behov av ambulans. Den misstänkte mannen var formellt fortfarande gripen vid 8-tiden på söndagen. Han är i 30-årsåldern.

23.12 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en skåpbil för kontroll i centrala Nyköping. Två män satt i bilen. Polisen såg in i bilen att det verkade finnas mycket kopparvajrar i lastutrymmet och männen kunde inte riktigt redogöra på ett rimligt sätt var godset kom ifrån. Skåpbilen verkade dessutom vara stulen. Polisen tog beslut om husrannsakan och männen greps, misstänkta för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Både bilen och godset togs i beslag. Männen anhölls under natten efter beslut av åklagare.

05.07 En polispatrull meddelade att de hade upptäckt två bilar som brann på ett inhägnat område vid Mått Johanssons väg i Eskilstuna. Räddningstjänsten kom dit. Sammanlagt sex bilar fick brandskador. Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd och skrev anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Utöver detta har polisen hanterat en hel del ärenden med berusade personer som har bråkat, ärenden om skadegörelse, högljudd musik, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.