12 september 08:31, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 130 ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits, se notis nedan. 24 personer har frihetsberövats för tillnyktring, narkotikapåverkan, psykisk ohälsa, rattfylleri under påverkan av alkohol eller droger, samt störande av allmän ordning.

22.07 SOS larmade om en trafikolycka på E22 nära kommungränsen mellan Norrköping och Söderköping. En motorcyklist hade kört in i mitträcket. Polis och ambulans kom dit. Det var en man i 65-årsåldern som hade kört, han fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är okänt för polisens presstjänst. Polisen undersökte omständigheterna på platsen och skriver en anmälan för att utreda om brott låg bakom olyckan.

22.11 Polisen fick samtal om att ett par personer hade krossat rutor på en skola på Lustigkullevägen i Motala. Polis kom dit, men ingen misstänkt fanns kvar. Tre rutor hade krossats. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse.

23.24 Polisen larmades om bråk i en bostad i centrala Linköping. Polis kom dit och anträffade en man och en kvinna. Efter att ha fått en uppfattning om vad som hänt så grep polisen mannen, misstänkt för misshandel i nära relation samt kränkande fotografering. Han ska ha slagit och sparkat kvinnan, samt fotograferat henne på ett kränkande sätt utan samtycke. Kvinnan var inte i behov av ambulans. Mannen anhölls under natten efter beslut av åklagare. Han är i 25-årsåldern.

Utöver detta har polisen hanterat en hel del berusade personer som har bråkat. Det har också kommit ett flertal samtal om personer som spelar hög musik från bilar eller bostäder. Många samtal har också handlat om höga smällar, vilket polisen bedömer kommer från knallskott eller ”bangers”, framför allt i Norrköping. Detta tar stora resurser för polisen och stör allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.