Uppdaterad 12 september 17:12

12 september 13:30, Polisinsats/kommendering, Stockholm

Stockholmspolisens särskilt uttagna resurs tjänstgör invid Tele2 arena då det kl 15:00 idag spelas ett fotbollderby.

Klockan 13:58 inleder polisen en brottsutredning om försök till blåljussabotage då flera personer har skjutit pyrotekniska raketer mot polisens obemannade flygfarkost. Sabotaget har dokumenterats av övervakningskameror.

Klockan 14:30 eldas en bengalisk fackla inne på läktaren. Unfefär samtidigt skjuts en pyroteknisk raket inne på arenan. Polisen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen.

Klockan 15:00 i samband med matchens start eldas fem bengaliska facklor och ett 30-tal blinkande facklor. Dessa tillsammans utvecklar rök inne på arenan. Polisen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen.

I samband med att ett av lagen gör mål antänds fyra bengaliska facklor klockan 15:33. Eldandet har dokumenterats på en polisanmälan.

Kl 14:42 eldas fyra bengaliska facklor. Dessa ska utredas i den förundersökning om brott mot ordningslagen som inletts. Minst två åskådare har hoppat in på planen vilket ska juridiskt ska bedömas i särskild ordning.

Utöver det som finns angivet ovan har det eldats i någon form av hinkar vid två tillfällen under fotbollsmatchens genomförande vilket har förts till den pågående brottsutredningen.

I samband med att ett av lagen gör mål, kl 16:40, eldas 7 bengaliska facklor. En av personerna som eldar har frihetsberövats av ordningsvakter och han förs nu till polis på plats för identifiering och vidare lagföring.

Uppdatering klockan 17:00

Matchen är slut. Totalt har det inne på arenan eldats 33 blinkande facklor, 29 bengaliska facklor, 11 rökfacklor, skjutits två fyrverkeriraketer och vidare har tre åskådare hoppat in på planen.

Frågor om polisens insats från medier besvaras på telefon 010-56 373 53.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.