12 september 18:33, Sammanfattning kväll, Jämtlands län

Ett urval av kvällens händelser

15:29 - Fjällräddning. Lofsdalen, Härjedalen

Polis får samtal om ett sällskap som befinner sig i skogen. En person in sällskapet ska behöva sjukvård. Polisens vakthavande befäl inleder LSO, lag om skydd mot olyckor, och fjällräddare kallas ut till platsen där de samverkar med ambulans. Den drabbade personen förs till sjukhus för vård.

16:34 - Narkotikabrott. Odenslund, Östersund

Polis kontrollerar en man och en kvinna. Vid kontrollen misstänks personerna vara påverkade av narkotika. De medtas till provtagning och anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

18:51 - Lugnt i länet

20:00 - Rattfylleri. Östersund

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen misstänks föraren vara påverkad av narkotika och medtas till provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

20:45 - Olovlig körning. Frösö strand, Östersund

Polis kontrollerar en A-traktor. Misstanke uppstår att fordonet kan framföras fortare än tillåtet. A-traktorn tas i beslag för undersökning och en anmälan gällande olovlig körning upprättas.

Det har varit en kväll med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.