13 september 07:09, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:54 Polisen larmades till en adress i Aneby med anledning av att flera gärningspersoner hade skadat en man, som är i 20-årsåldern, med ett tillhygge. Gärningspersonerna ska ha rånat den drabbade mannen på tillhörigheter samt dennes bil. Den drabbade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Mannen hade inga livshotande skador, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande skadeläget. Gärningspersonerna lämnade platsen i en bil som gärningspersonerna hade stulit från den drabbade mannen. Vid 23:20-tiden upptäcktes det att gärningspersonerna hade försökt att tända eld på bilen på länsväg 971. Med hjälp av hundpatrull kunde tre misstänkta gärningspersoner lokaliseras och gripas. Samtliga gripna är män i 20-årsåldern. Polisen inledde en förundersökning gällande grovt rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt skadegörelse genom brand. Under måndagsmorgonen har de tre gripna männen anhållits efter beslut av åklagare, ärendet är åklagarlett.

02:24 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Åkershällsvägen i Nässjö. Enligt initiala uppgifter skulle flera parkerade bilar brinna. Det visade sig att fyra bilar brann. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättades. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.