13 september 13:22, Uppdatering, Lilla edet

Gällande synnerligen grovt vapenbrott i Västerlanda slutet på förra veckan

Natten till fredag grep polisen tre personer misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott i samband med en polisinsats vid Västerlanda i Lilla Edets kommun. I samband med händelsen grep polisen även en man som är misstänkt för försök till dråp och vapenbrott. Mannen backade i hög fart på en polisbil. Polisen öppnade i detta läge verkanseld. Inga uppgifter om personskador. I bilen hade mannen ett jaktvapen. Mannen är släppt, men fortsatt misstänkt. Det är i nuläget oklart om han har någon koppling till de övriga personerna som greps under den pågående insatsen. 

En fjärde person med koppling till ärendet greps senare under lördagen i Göteborg. Även han är misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott. Polisen har gjort en del beslag i samband med insatsen, bland annat vapen. Vidare utredning pågår och ärendet leds av åklagare Johan Udén, som under dagen kommer fatta beslut om häktning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.