14 september 06:54, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott eller omhändertagits men tre personer har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.24 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på E4 vid Tift Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en man i 25-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör och frigavs efter det.

02.06 i samband med en kontroll av ett par personer på en parkering i Kallerstad Linköping uppstod misstanke om narkotikabrott. En av männen, i 55-årsåldern blev misstänkt för ringa narktokabrott genom innehav och den andre, man i 30-årsåldern blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. 30-åringen fick följa med förprovtagning och förhör och frigavs efter det.

02.37 inringare som är lastbilschaufför ringde till polisen och anmälde att han blivit utsatt för ett stöldförsök på en parkering på Liljekonvaljevägen i Ödeshög. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt och detvisade sig att inringarens lastbil hade blivit utsatt för ett stöldförsök, dvs inget ska ha stulits.

05.10 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Norra Promenaden i Norrköping blev föraren av en lastbil misstänkt för drograttfylleri. Mannen, som är i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör och frigavs därefter.

05.36 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på en bensinstation i stadsdelen Ryd i Linköping blev en man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och olovlig körning. Han fick följa med för provtagning och förhör och frigavs därefter. 

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.