14 september 09:44, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:00 Rattfylleri, Skellefteå: Vid stopp och kontroll av en personbil misstänks föraren, en man, vara berusad. Han blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Mannen uppvisar ett körkort som misstänks vara förfalskat varför mannen, utöver grovt rattfylleri, även misstänks för urkundsförfalsking.

22:07 Försök till bedrägeri, Umeå: Polispatrull beordras till ett hotell där en man uppges försöka betala med en annan persons kort. Förhör med mannen hålls och en anmälan gällande försök till bedrägeri upprättas.

01:40 Rattfylleri, Skellefteå: Vid stopp och kontroll av en personbil i Skelleftehamn misstänks föraren, en man, vara berusad och han får följa med för provtagning. Bilnycklarna tas i beslag för att förhindra fortsatt brottslighet. Förhör hålls och en anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas. Mannen misstänks även för brott mot knivlagen.

En person har under natten medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Personen misstänks för narkotikabrott (innehav samt bruk).

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.