15 september 10:13, Sedlighetsbrott, Karlstad

En man är frihetsberövad med anledning av brott i Herrhagen

Igår tisdag den 14 september kl. 09:03 genomförde polisen ett tillslag hos en man i 60-årsåldern. Mannen var skäligen misstänkt för de blottningsfall som skett på Herrhagen i Karlstad det senaste året – sex fall av sexuellt ofredande av barn under femton år. 

Mannen hämtades till förhör av polisen och en husrannsakan genomfördes i hans bostad. Flera föremål togs i beslag och ska nu undersökas. Resultatet av husrannsakan och förhöret gjorde att misstankarna mot mannen stärktes och kl. 15:25 beslutade åklagaren att anhålla honom på sannolika skäl misstänkt för sex fall av sexuellt ofredande. Senast fredag behöver åklagaren besluta sig för om hon ska begära mannen häktad.

 -  Hämtningen gick lugnt tillväga och mannen hördes under eftermiddagen. Han svarade på våra frågor men gjorde inga medgivanden. Han är inte känd av polisen sedan tidigare, säger kriminalinspektör Maria Hedin som handlägger ärendet hos polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.