15 september 11:35, Åldringsbrott, Kungsbacka

Två kvinnor i 90-årsåldern har blivit utsatta för så kallade åldringsbrott under dagen. Det ena skedde i Åsa och det andra i Bua.

Den första händelsen skedde i Åsa strax innan lunch. En man ringer till kvinnan och uppger att han är från kommunen och ska komma på besök. Strax efter ringer två män på dörren. Kvinnan öppnar och männen tar sig in i bostaden. De ska enligt uppgift fått med sig ett bankomatkort och lämnat platsen. Oklart om något annat försvunnit från bostaden. En patrull åker till den aktuella adressen och skriver en anmälan om bedrägeri.

Klockan 14:16 får vi ytterligare ett larm om att en kvinna i 90-årsåldern blivit bestulen på sin plånbok. Detta har skett i Bua i Varbergs kommun. Två män har knackat på kvinnans dörr och uppgett att de ska kontrollera en vattenläcka. Väl inne har de försvunnit till olika rum i bostaden. Kvinnan fattade misstankar och upptäcker sedan att hennes plånbok är borta. Hon larmar polis. Även här oklart om något ytterligare är stulet. En patrull åker till kvinnans bostad och säkrar en del spår. De skriver en anmälan om grov stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.