Uppdaterad 15 september 17:47

15 september 17:14, Polisinsats/kommendering, Katrineholm

Polisinsats på Karsuddens sjukhus.

15:14 Polis larmades till Karsuddens sjukhus i Katrineholm med anledning av att två intagna män hade tagit sig in i en mindre sluss och barrikerat sig där. De vägrade att lämna platsen och låste in sig i slussen.

Männen hade beväpnat sig med tillhyggen, tömt en pulversläckare samt aktiverat brandlarmet. Flera polisresurser, med olika specialkompetens, åkte till platsen för att hantera situationen.

En av polisresurserna som arbetade på platsen var förhandlare, som försökte att prata med de två männen. Förhandlingen nådde ingen framgång och strax efter klockan 17:00 beslutades det att regionala insatsstyrkan skulle gå in i slussen. De två männen kontrollerades snabbt och situationen var över.

Uppdatering 17:46:

I samband med att männen tog sig in i slussen ska de ha slagit en anställd. Den anställde ska inte ha fått allvarliga fysiska skador.

En förundersökning gällande grovt olaga hot, våld mot tjänsteman samt skadegörelse har inletts.

Männen är återförda till särskild avdelning på Karsudden.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.