16 september 04:08, Narkotikabrott, Stockholm

I Larsboda kontrollerades en personbil och dess förare samt passagerare.

På Ågesta broväg stoppade och kontrollerade polisen en personbil och dess förare samt passagerare. 

I samband med kontrollen blev passageraren misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav. Den misstänkta narkotikan är tagen i beslag och ska analyseras.

Polisen har genom arbetssättet snabbare lagföring gjort klart en större del av utredningen på plats. I detta fall innebär det att den misstänkte vet när och var handlingarna finns att tillgå samt att en preliminär tid för huvudförhandling har bokats i Södertörn tingsrätt.

Snabbare lagföring

Arbetssättet innebär att polispatrullen gör klart utredningen direkt när de ingripit mot en misstänkt. Patrullen ger den misstänkte en tid i tingsrätten för huvudförhandling vid ingripandet. Alternativt, om den misstänkte erkänner, får han eller hon skriva på en fullmakt med ett bötesbelopp som sedan fastställs av en åklagare. I båda fallen får den misstänkte en tydligare och snabbare koppling mellan brott och straff, samtidigt som effektiviteten ökar i hela rättskedjan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.