16 september 09:42, Vapenlagen, Tyresö

Helikopter, hundpatrull och uniformerad personal sökte efter beväpnad man i Bollmora.

Polisen fick in ett samtal om att en man setts med ett vapenliknade föremål i en skogdunge i området kring Njupkärrsvägen och Granängsringen. Polisen har vid sitt sökarbete inte funnit någon man med vapen. 

I sökandet användes bland annat hundpatruller, uniformerad personal och helikopter som sökte i det aktuella området utan att finna någon man. På de uppgiften som kom in kommer polisen skriva en anmälan angående brott mot vapenlagen. I och med att ingen person är anträffad vet inte inte polisen om det mannen bar på var ett vapen. 

När personalen på ledningscentralen får in samtal om eventuell beväpnad person aktiveras flera funktioner inom polisen. Förutom att åka till platsen arbetar polisanställda med att ta reda på om det finns annan information hos polisen som kan vara till hjälp för de som arbetar ute i det aktuella området.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.