Uppdaterad 17 september 19:04

17 september 16:15, Brand, Uddevalla

Brand i lägenhet vid Tureberg.

Branden uppges ha startat på spisen men sedan möjligen spridit sig till andra delar av lägenheten, oklar omfattning. Inga kända personskador. Oklart hur det påverkar övriga lägenheter i fastigheten. Räddningstjänst, ambulans och polis på väg till platsen. 136 personer är skrivna i fastigheten. 

Kl 16.23: Polis på plats. Även räddningstjänst på plats. De har tagit sig in i den aktuella lägenheten. Inga personer i lägenheten. Räddningstjänsten undersöker närliggande lägenheter så att det inte finns några skadade. Rökutveckling från köket, möjligen en fritös. En person som hör hemma i den drabbade lägenheten har hittats av räddningstjänsten, hon uppges möjligen ha fått rökskador. Ytterligare en person som befunnit sig i den skadade lägenheten finns hos en granne, troligen oskadd. Ambulanspersonal kontrollerar båda personerna. 

Anmälan upprättad, allmänfarlig vårdslöshet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.