Uppdaterad 18 september 08:25

17 september 20:48, Skottlossning, Stockholm

Samtal om skott som avlossats i Ulvsunda.

Samtal inkom från personer som hört skott som avlossats i Ulvsunda. Vittnen har också uppgett att man sett två personer som sprungit i närheten av tvärbanans station Johannesfred.

Ingen skadad person är anträffad. Ett område där hylsor hittats är avspärrrat. Polis jobbar med att samla in information. 

Uppdatering klockan 21.19
Tvärbanan har i nuläget förbikörning förbi station Johannesfred.

Uppdatering klockan 21.26
Polis arbetar med flera resurser med att samla in information om det som har hänt. En förundersökning gällande mordförsök är inledd. Fortfarande har ingen skadad person anträffats. En teknisk undersökning kommer att göras.

Uppdatering klockan 22.50
Tre personer har gripits, misstänka för inblandning i skjutningen och ett vapen har tagits i beslag. Insatsen som syftar till att säkra förundersökningen fortsätter.

Uppdatering den 18 september klockan 08:24
De tre personerna som greps i går är inte längre frihetsberövade. Polisens utredning för att ta reda på vad som har hänt fortsätter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.