18 september 07:45, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Utöver nedanstående ärenden har polisen sedan midnatt omhändertagit åtta personer runt om i länet enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två av dem misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk och en för ringa narkotikabrott innehav. 

Från fredagseftermiddagen och under natten till lördagen har polisen haft närvaro vid en studentfest i Härnösand. I samband med festligheterna har polisen fått några samtal om störande ljud. Polisen har omhändertagit några personer för fylleri samt tagit upp ett antal anmälningar gällande ringa narkotikabrott samt sexuellt ofredande. 

00:09 Skadegörelse, Örnsköldsvik
Polisen uppmärksammas gällande en skadegörelse i Gullänget. En brevlåda har utsatts för skadegörelse. Polisen tar upp en anmälan.

00:14 Trafikbrott, Örnsköldsvik
Polisen stoppar och kontrollerar två A-traktorer. Bägge fordon har otillräckligt mönsterdjup på däcken. Polisen hindrar förarna från fortsatt färd, vårdnadshavare kontaktas.

00:15 Trafikbrott, Sollefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor. En flygande besiktning utförs med underkänt resultat. Föraren måste kontrollbesikta sitt fordon.

02:31 Rattfylleri, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar ett fordon i Nacksta. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Förutom rattfylleri misstänks han för grov olovlig körning  och ringa narkotikabrott eget bruk, våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.