18 september 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr

23:15, stöld, Mariestad
Vi får larm om tre personer som slangar bensin på Förrådsgatan. Gärningspersonerna lämnar i två epa-traktorer. Polis åker till platsen och tar upp en anmälan.

00:04, skadegörelse, Göteborg
Vi får larm om ett bråk på 11:ans spårvagn vid Majvallen. Ett flertal personer ska enligt uppgift vara inblandade. En ruta krossas inifrån. Ett antal patruller larmas till platsen. Personerna springer i samband med detta i riktning mot Slottsskogen. Oklart vad som har hänt ombord. En person omhändertas av polis misstänkt för narkotikabrott innehav samt eget bruk.

00:34, rattfylleri, Lilla Edet
En patrull stoppar en bil på Timmervägen. Föraren tas med för kontroll misstänkt för rattfylleri samt grov olovlig körning.

01:18, rån, Göteborg
En person blir utsatt för ett rånförsök vid Korsvägen. Tre gärningspersoner med någon form av tillhygge försökte råna anmälaren. Han lyckades dock springa ifrån gärningspersonerna. Inga uppgifter om skador. En patrull skriver en anmälan om utpressning alternativt försök till rån.

01:18, försök till mord/dråp, Göteborg
Vi blir larmade till en adress på Ringön med anledning av att en man har blivit knivskuren. Ett flertal patruller samt ambulans åker till platsen. Mannen förs till sjukhus med allvarliga skador, dock ej livshotande enligt uppgift. Polis söker av området med bland annat en hundpatrull. Polis anträffar sedan två misstänkta gärningspersoner, som grips för försök till mord/dråp.

05:47, stöld, Göteborg
En man tar en svarttaxi hem. I bilen har det suttit två män. När de anländer till hemadressen uppstår det någon form av dispyt kring betalningen. Mannen tar sig hem och svarttaxin lämnar. En dryg halvtimme senare dyker två män upp och tar sig in i bostaden. De tillgriper en mobil och försöker tilltvinga sig mannens bank-id. Mannen lämnar bostaden och larmar polis. Inga uppgifter om skador. Ingen gripen. En anmälan om grov stöld samt olaga hot är upprättad.

Misshandel, Storgöteborg
Vi får larm om ett bråk i en bostad. En kvinna och en man bråkar. Mannen har enligt uppgift tagit tag i kvinnans ansikte och höjt näven. När polis kommer till plats har situationen lugnat ner sig. Inga uppgifter om allvarliga skador. I bostaden finns också ett litet barn. Patrullen skriver an anmälan om olaga hot, misshandel samt barnfridsbrott.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.