19 september 00:46, Narkotikabrott, Stockholm

På Kungsholmen vägrade en man göra det han blev tillsagd av ordningsvakterna att göra.

Ordningsvakter såg hur några personer passerade tunnelbanespärrarna vid Fridhemsplan utan att betala för sig. De blev avvisade från platsen. Mannen som sedan greps misstänkt för våldsamt motstånd lade sig i ordningsvakternas beslut. 

Ordningsvakterna avvisade mannen vilket han vägrade att lyda och vid avlägsnade försvårade han ordningsvakternas arbete genom att sätta sig till motvärn. Han greps misstänkt för våldsamt motstånd. 

Polisen som kom till platsen övertog gripandet och förde honom till polisstationen. På arresten uppmärksammades det att mannen hade misstänkt narkotika på sig. Den är tagen i beslag och ingår i utredningen. 

Efter utredningsarbetet inne på stationen är mannen inte längre frihetsberövad. Han är fortfarande misstänkt för våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.