19 september 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr.

23:19, trafikolycka, Borås
En A-traktor har kört i diket på Roasjövägen i höjd med Krokstorp. Inga uppgifter om personskador. Enligt uppgift har föraren väjt för ett rådjur och hamnat i diket på motsatt sida av vägen. En patrull upprättar en anmälan om trafik utan misstanke om brott.

00:37, skottlossning, Göteborg
Vi får larm om att en man ska ha blivit skjuten på Beryllgatan och därefter lastad i en bil, som sedan lämnat platsen. Ett flertal patruller åker till den aktuella adressen. Framme på plats finns det inga spår av någon skottlossning. Vi söker bland annat av området med hund och genomför vittnesförhör. I samband med platsundersökningen hittar vi en ask där det har förvarats smällare. Insatsen avslutas efter cirka en timme och ärendet läggs ner. Brott kan ej styrkas.

01:47, skadegörelse, Göteborg
Vi får larm om någon form av explosion på Rubingatan. Räddningstjänsten och polis åker till adressen. På plats kan vi senare konstatera att det är någon slags banger som har exploderat i trapphuset. Inga personskador. Porten till trapphuset har fått mindre skador. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

02:11, misshandel, Alingsås
En gärningsperson slår två personer inne på en hamburger-restaurang på Bangatan. Han ska även ha sparkat på bilar utanför. Polis åker till platsen och mannen grips misstänkt för misshandel och skadegörelse.

03:42, försök till rån, Göteborg
Två gärningspersoner knackar på hos en man i 75-årsåldern i Björlanda. Mannen öppnar för att be de gå därifrån. Det två gärningspersonerna, en man och en kvinna, tränger sig då in i bostaden. Kvinnan har enligt uppgift en batong och mannen en kniv. De misshandlar mannen, som bland annat får en rispa i pannan. Inget behov av ambulans eller vård. Enligt uppgift har gärningspersonerna stökat till i hemmet, men inte lyckats få något med sig. De lämnar i en mörk bil. Enligt uppgift ska ytterligare en gärningsperson befunnit sig i bilen. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget. En anmälan om försök till rån är upprättad.

05:17, brand, Bengtsfors
Vi får ett larm om att en bil brinner på en parkeringsplats vid Kvarnskogsvägen. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Branden släcks och en patrull upprättar en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

05:43, stöld, Skövde
Vi får larm om en pågående cykelstöld på Brunnsgatan. Två gärningspersoner är inne i en byggnad och lastar ut tre cyklar genom ett fönster. De lämnar sedan platsen, en av gärningspersoner springer och den andre på cykel. En patrull griper en av gärningspersonerna vid Resecentrum. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

Misshandel, Storgöteborg
Vi får larm om att en kvinna har blivit misshandlad av sin make. Kvinnan har blivit slagen i huvudet och enligt uppgift blöder, samt tappat hörseln på ena örat. Polis och ambulans åker till adressen. Mannen grips och en anmälan om misshandel är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.