19 september 10:12, Inbrott, Hallands län

Vi har under det senaste dygnet haft ett flertal bostadsinbrott i polisområde Halland.

Vid lunchtid under lördagen fick vi larm om ett inbrott i Kungsbacka. En kvinna kommer hem till sin bostad och då är låset till dörren uppbrutet. Hemmet är enligt uppgift helt upp och nedvänt.  Knappt två timmar senare kommer ytterligare ett larm om inbrott. Tre gärningspersoner ses göra inbrott i en lägenhet på Danska vägen i Varberg. De har sedan lämnat till fots. Därefter har det kommit ytterligare fyra larm om inbrott i Kungsbacka och Halmstad. Gemensamt för inbrotten är att det huvudsakligen handlar om lägenheter, där gärningspersonerna har tagit sig in genom dörren och lämnat en stor oreda. Brottsplatsundersökningar ska eller har genomförts i samtliga fall för att bland annat fastställa vad som eventuellt har blivit stulet och säkra spår. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget.

Det finns saker du kan göra för att minska risken för inbrott. Grannsamverkan är ett sätt att minska risken. På polisens hemsida (länk nedan) finns mer information om hur du kan förebygga och skydda dig mot bostadsinbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.