Uppdaterad 02 september 08:46

02 september 01:32, Detonation, Helsingborg

Detonation på Norra Ljunggatan.

Flera samtal om en kraftig smäll kommer in till polisens ledningscentral. Flera polispatruller skickas till platsen och en brottsplats lokaliseras. Entrén till ett flerfamiljs hus har kraftiga skador efter en explosion. Bland annat är entrédörren kraftig skadad och flyttad samt ett flertal fönster är krossade. Det finns inga uppgifter om personskador.

En avspärrning runt platsen sattes upp men hävdes klockan 05.10 då nationella bombgruppen och kriminaltekniker var klara på platsen. Poliser har knackat dörr i närområdet för att samla in vittnesuppgifter samt förhört de boende i den skadade trappuppgången.

Det finns inga misstänkta eller gripna i nuläget. Rubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering: Polisen behöver få in fler vitttnesuppgifter angående detonationen. Har någon sett eller hört något i området innan eller efter den höga smällen, kontakta polisen på 114 14. Tänk på att du kan lämna tips anomymt.

Följ länk: https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/?gclid=EAIaIQobChMIkerXrtjf8gIVyWxvBB3roAvNEAAYASAAEgIK6vD_BwE 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.