02 september 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

23.25 Tjörn, olaga intrång
Vid Svanvik grips två män på bar gärning inne på Bess Transport AB när de försöker stjäla drivmedel. De misstänks för försök till stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel och olaga intrång.
Det var personal på plats som larmade polisen när männen kom till platsen i en misstänkt stulen bil. De sågs gå runt bland parkerade lastbilar bärandes på bagar.

23.25 Göteborg, skadegörelse genom brand
Polis och räddningstjänst larmas till Kryddhyllan i Angered med anledning att någon tänt eld på tre parkerade bilar. När branden startade sågs fyra maskerade personer lämna platsen till fotsd.

23.43 Gullspång, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Järnvägsgatan med anledning av att det brinner i en villa. Denna är övertänd när polis och räddningstjänst kommer till platsen. På adressen ska det vara tre personer skrivna men de ska ha tagit sig ut på egen hand. Inga rapporterade personskador. Oklart vad som orsakat branden och när räddningstjänsten är klara kommer platsen spärras för teknisk undersökning. En förundersökning gällande mordbrand inleds.

03.23 Töreboda, drograttfylleri
På länsväg 201 stoppas två personer i en bil med ett plåtstopp efter att de vägrat stanna på polismans tecken. I bilen anträffas ett vapen som tas i beslag. De misstänks för drograttfylleri och vapenbrott.

04.15 Göteborg, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Välen med anledning av att det brinner i en klubbstuga tillhörande Välen. När räddningstjänsten är klara kommer platsen spärras av i avvaktan på teknisk undersökning. Vad som ortsakat branden är oklart. 

06.26 Kungälv, trafikolycka
På länsväg 625 vid Romelanda är det en manlig mc-förare som kör omkull i samband med en omkörning. Han är vaken och talbar men är skadad. Han flygs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.