Uppdaterad 20 september 14:35

20 september 08:40, Rån, Eskilstuna

Polisen söker vittnen till ett rån i Skiftinge, Eskilstuna.

07:53 Polisen larmades till en adress i Skiftinge, Eskilstuna. Flera gärningspersoner hade ringt på hemma hos inringaren och gärningspersonerna trängde sig in i bostaden.

Gärningspersonerna ska ha stulit inringarens bil och kört från platsen. Inringaren ska inte ha fått allvarliga fysiska skador i samband med händelsen, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande skadeläget. Bostaden har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning.

Flera polispatruller åkte till platsen för att utreda händelsen och för att söka efter gärningspersonerna.

Strax efter klockan 08:00 inkom SOS-larm om en bilbrand på länsväg 952 vid Torsborg, Eskilstuna. Det var den stulna bilen som stod i lågor.

Många polispatruller, med olika kompetenser, är involverade i ärendet.

Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen som gjort iakttagelser kring denna händelse. Kontakta polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär. Låt polisen avgöra vad som är viktigt för utredningen eller inte.

Uppdatering 08:45

Helikopter är involverad i sökandet.

Uppdatering 10:13

Helikoptern ska snart avbryta sökandet. I övrigt finns inga nya detaljer att lämna i nuläget. Ingen är gripen och utredningen fortsätter.

Uppdatering 14:28

En man i 35-årsåldern har hämtats in till förhör och efter detta har mannen anhållits av åklagare. Mannen har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.