21 september 01:34, Våld/hot mot tjänsteman, Sjöbo

Polis avfyrat tjänstevapen i samband med ingripande.

Polis skickades till Planteringsgatan i Sjöbo med anledning av ett inbrott på en bilfirma på adressen. När patrullen kom till platsen lämnade en bil adressen och en av poliserna var tvungen hoppa undan för att inte bli påkörd av bilen. I samband med det så avfyrade en polis sitt tjänstevapen för att få stopp på bilen, men detta misslyckades och föraren körde vidare från platsen.

Bilen anträffades en liten bit bort och föraren spårades upp med en hundpatrull. Han är nu gripen misstänkt för försök till grovt våld mot tjänsteman, stöld, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott.

I samband med insatsen i Sjöbo greps ytterligare en man efter att ha kontrollerats med misstänkt stöldgods som tros komma från ett inbrott på en tidningsredaktion. Det är i nuläget oklart om de två inbrotten har något samband.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.