Uppdaterad 21 september 13:38

21 september 06:55, Brand, Norrköping

Larm om fastighetsbrand i Östra Husby, Norrköping.

06:18 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Östra Husby utanför Norrköping med anledning av ett larm om en brand. Enligt initiala uppgifter ska det brinna i en fastighet. Flera polispatruller beordrades till platsen.

06:38 Första polispatrull på plats.

07:33 Ingen person ska finnas kvar i fastigheten. Räddningstjänsten meddelar att det inte finns spridningsrisk till andra fastigheter. 

07:45 Räddningstjänsten meddelar att branden medför mycket rök i närområdet. Räddningstjänsten meddelar att om någon känner obehag och inte kan ta sig från platsen så uppmanas denne att stänga fönster och ventilation.

08:52 Branden misstänks vara anlagd och en man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för grov mordbrand. När det är möjligt ska byggnaden spärras av för en kriminalteknisk undersökning. 

13:37 Mannen som greps har nu anhållits. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand, ärendet är åklagarlett och mediefrågorna hänvisas till åklagarkammaren. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.