Uppdaterad 21 september 19:31

21 september 16:38, Bedrägeri, Göteborg

Bedrägeri mot äldre person (Åldringsbrott).

En kvinna (83 år) boende i Askim har under dagen fått ett telefonsamtal från en man som presenterade sig ringa från Transportstyrelsen. Mannen uppgav att kvinna betalt in avgifter till Transportstyrelsen två gånger och att man nu skulle betala tillbaka överskridande betalning. Mannen behövde därför uppgifter om konto mm. Kvinnan har aldrig haft besök av någon. 

Under dagen ska en summa av 700 000:- försvunnit från hennes konto. Samtalet som kvinna fick ringdes in under förmiddagen. Polisen får reda på händelsen vid ovan tidpunkt kl 16.38.

Polispatrull på väg till offret för att ta uppgifter för anmälan. 

Uppdatering:
När polisen kommer till platsen så kontrolleras kontot som det uppges försvunnit pengar från. Gärningsmannen har inte lyckats få ut pengar, trots försök. Offret har således inte förlorat några pengar, troligen har transaktionen stoppats av banken. Anmälan försök till grovt bedrägeri.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.