22 september 06:57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Johnny Gustavsson. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:19 Polisen larmades till en bostad i Oxelösunds kommun med anledning av ett sexualbrott. Flera polispatruller åkte till platsen och en man i 50-årsåldern greps. Den drabbade är en kvinna. Efter åklagarkontakt anhölls mannen, brottsrubriceringen är sexuellt övergrepp. Mediefrågorna hänvisas till åklagarkammaren.

02:15 Polisen larmades till ett företag på Gap Sundins väg i Eskilstuna med anledning av aktiverade inbrottslarm. Flera polispatruller åkte till platsen för att utreda händelsen. En polispatrull kontrollerade två personer som befann sig i närområdet. De två personerna kunde kopplas samman med händelsen, vilket gjorde att de greps. De gripna är en man i 35-årsåldern respektive en kvinna i 30-årsåldern. Exakt vad som har tillgripits är inte preciserat i nuläget. En anmälan gällande grov stöld har upprättats, fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

04:24 Polisen larmades till en butik på Formgatan i Katrineholm med anledning av ett inbrott. Tidigare under morgonen hade inbrottslarmet aktiverats. Någon, eller några, hade tagit sig in i butiken och tillgripit gods. Vad som är stulet är inte preciserat i nuläget. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättades, det finns ingen misstänkt.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.