Uppdaterad 22 september 11:21

22 september 07:46, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:36 Skadegörelse, Kramfors: Polispatrull beordras till Frånö med anledning av att en fönsterruta i en bostad krossats av okänd gärningsperson. Patrullen upprättar en anmälan gällande skadegörelse.

22:46 Drograttfylleri, Sundsvall: Vid stopp och kontroll av en personbil i Bergsåker misstänks föraren, en man i 20-årsåldern, vara påverkad av narkotika och han får följa med för provtagning. Bilnycklarna och mannens körkort omhändertas. En anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott (bruk) upprättas.

00:21 Drograttfylleri, Örnsköldsvik: Vid stopp och kontroll av en personbil misstänks föraren, en man i 20-årsåldern, vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott (bruk) upprättas.

02:38 Stöld, Timrå: Polispatrull beordras till Vivsta med anledning av att en man setts ta sig in i två fordon. En misstänkt man påträffas av patrullen. Han omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande stöld upprättas.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering 11:15: 

00:00 Misshandel, Härnösand: Polispatrull beordras till en adress i kommunen där en kvinna uppger en man olovligen har tagit sig in i hennes lägenhet och misshandlat henne.

Kvinnan har inte behövt föras till sjukvård akut.

En misstänkt gärningsperson har hämtats för förhör under förmiddagen.

En anmälan gällande grov misshandel samt grovt hemfridsbrott är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.