Uppdaterad 22 september 23:03

22 september 18:44, Trafikbrott, Stockholm

Den förare som vände på Örbyleden och körde mot färdriktningen krockade med ett mötande fordon

Polisen skulle ha en trafikkontroll vid korsningen mellan Örbyleden och Huddingevägen. Poliser som ska vara med i kontrollen ser hur en personbilsförare vände och körde mot färdriktningen på Örbyleden. 

Poliserna på plats larmade till ledningscentralen för att informera om att en förare körde mot färdriktningen på Örbyleden och att de var på väg att försöka stoppa fordonet.

Innan polisen fick stopp på färden krockade föraren med en mötande personbil. Två personbilar kommer bärgas från platsen. De två personerna som färdades i personbilen som vände kommer föras till polisstationen för utredning angående narkotikabrott, detta efter att polisen misstänker att de är påverkade av narkotika. 

Ambulanspersonalen är på plats och kontrollerar en person, från den personbil som färdades i rätt riktning, som enligt initiala uppgifter är lindrigt skadad.

Uppdatering klockan 22:57

Den personen som kontrollerades av ambulanspersonalen fördes till sjukhus för fortsatt kontroll av då han hade kraftig smärta bland annat nacke och rygg. 

De två personerna som medtogs för fortsatt utredning greps misstänkta för bland annat grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. I utredningen ska det klargöras vem av de båda männen som körde bilen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.