23 september 07:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Fem personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:25 Polis larmades till området Skäggetorp, Linköping, med anledning av bråk i en bostad. När polis anlänt till platsen greps en man i 40-årsåldern misstänkt för misshandel och ringa narkotikabrott eget bruk. När målsägande, en annan man i 25-årsåldern, förhördes visade det sig att han blivit slagen en gång med öppen handflata. Då hävdes gripandet och misstankegraden landade på ringa misshandel. Ingen person ska ha fått några skador som krävt vård av ambulans. 

04:48 Polis larmades till Norra Promenaden i Norrköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats vid en mindre butik. Tjuven/tjuvarna ska ha tagit sig in genom att krossa en ruta, fått med sig ciggaretter och sedan försvunnit därifrån. Det finns i nuläget ingen misstänkt och polispatrull kommer skriva en anmälan om stöld genom inbrott. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.