23 september 23:42, Mord/dråp, försök, Uppsala

Mordförsök Gottsunda. Man knivhuggen i benen.

Klockan 23.24 blev polis larmade till Gottsunda med anledning av att en skadad man befann sig på en buss. På plats kunde det konstateras att mannen blivit knivhuggen i båda benen. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Skadorna bedöms ej vara livshotande. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. Polisen genomför nu diverse utredningsåtgärder. 

UPPDATERING 2021-09-24 KL.11.30

Aktuell buss är en stadsbuss, linje 11. Målsägande gick ombord på bussen vid en busshållsplats i Sunnersta vid 23-tiden. 

Polisens utredare söker nu vittnen som gjort iakttagelser eller om någon har upplysningar att lämna om brottet. 

En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via 114 14 eller polisens hemsida "Tipsa polisen". https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/

/Jonas Eronen, poliskommissarie

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.