24 september 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Björn Öberg. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Ingen person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning men en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02:49 Polis, hundpatrull och väktare larmades till Dagsbergsvägen i Norrköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm på ett matställe. Polispatrull på plats har sökt av områden och försökt spåra en misstänkt gärningsperson men i nuläget har ingen misstänkt anträffats. Tjuven ska ha krossat en ruta, fått med sig kontanter och sedan försvunnit. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. 

02:54 Polis larmades till området Haga i Norrköping med anledning av bråk i en bostad. Väl på plats greps en man i 35-årsåldern. Han är misstänkt för misshandel i relation samt barnfridsbrott då barn befunnit sig på adressen. Målsägande, en kvinna i 40-årsåldern, ska inte ha behövt vård av ambulans men i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Under natten har också mannen anhållits. Polisen hänvisar därför frågor från media till Åklagarkammaren. 

04:43 Polis larmades till ett café i Åtvidaberg med anledning av att en person från allmänheten upptäckt ett inbrott. Någon gång under natten ska tjuven/tjuvarna ha krossat en ruta och tagit sig in, fått med sig en dator och sedan försvunnit därifrån. Patrull på plats har genomfört fotodokumentation och försökt säkra spår. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.