24 september 07:05, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Björn Öberg. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:17 SOS-larm inkom till polisen angående en trafikolycka på Nykyrkavägen i Nyköping. Enligt larmet ska en bilist ha kört in i ett träd som fallit ner över vägen. Väl på plats har räddningstjänsten flyttat på trädet och föraren, en man i 20-årsåldern, ska ha klarat sig utan personskador. Polispatrull kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. 

23:07 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll vid Tunavallen i Eskilstuna uppstod misstanke om drograttfylleri, olovlig körning samt ringa narkotikabrott för eget bruk mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

23:31 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Stavangergatan i Eskilstuna med anledning av en brand. Väl på plats visade det sig att en parkerad bil brunnit och det fanns ingen större spridningsrisk. Polispatrull har pratat med vittnen och kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand.

05:33 Polis larmades till Västergatan i Eskilstuna med anledning av att en bilist kört in i en betongsugga. Polispatrull på plats har pratat med vittnen och en anmälan om vårdslöshet i trafik kommer skrivas. Föraren i 30-årsåldern ska inte ha fått några personskador. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.