25 september 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 110 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:30 En polispatrull befann sig utomhus i centrala Linköping när de blev beskjutna med någon form av laser. Polispatrullen kunde lokalisera varifrån lasern kom och tog sig in i lägenheten. En tonårig kille, som är över 15 år, är misstänkt för försök till blåljussabotage samt försök till grov misshandel. Av de rapporter som nått polisens presstjänst har ingen skadats i samband med händelsen.

02:33 En polispatrull skulle kontrollera en bilist på Apelgatan i Norrköping när föraren blev aggressiv och våldsam. Föraren, en man i 20-årsåldern, belades med handfängsel och sprejades med OC-sprej. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri samt våldsamt motstånd. Han fick följa med för tillnyktring. Hans körkort omhändertogs.

04:15 En polispatrull meddelade regionledningscentralen att det hade varit ett kortare förföljande av en bilist som sedan hade kört in i en stolpe på Industrigatan i Linköping. Föraren lämnade platsen till fots. Händelsen rubriceras som grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka, fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.