25 september 22:05, Övrigt, Stockholms län

Polisen arbetar under kvällen mot den lokala problembilden på flera platser i länet.

Det innebär att polisen lägger extra fokus på platser där många personer samlas, som exempel parker, torg eller knutpunkter inom kollektivtrafiken.

Polisen gör även trafik- och fordonskontroller för att kontrollera att förarna är nyktra samt har behörighet för att köra fordonet. Vid trafik-och fordonskontroller kan polisen upptäcka annan brottslighet.

Följande kommuner eller stadsdelsområde har polisen besökt från klockan 17 fram till klockan 22.

Sollentuna, Ekerö, Huddinge och Järfälla kommuner.  Hässelby- och Vällingby, Östermalm, Södermalm och Enskede- Årsta- Vantörs stadsdelsområde.

Lokalproblembild och medborgarlöfte

Genom medborgarlöfte får polisen veta vad de som bor och verkar i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Vad som upplevs som problem i ett område får polisen veta via e-post, telefonsamtal och personliga möten. Polisen tittar även på inkomna brottsanmälningar och har information från personalen som arbetar med underrättelseinformation.

All den informationen brukar sammanfattas i en lokal problembild. Den till tillsamman med medborgarlöften är viktiga när man i ett lokalpolisområde bestämmer vad man ska jobba med den här dagen/veckan/månaden.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.