26 september 08:13, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 145 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:00 Polisen larmades till en adress i Mjölby kommun med anledning av ett bråk. En man skulle ha misshandlat en kvinna han har en relation med. Flera polispatruller beordrades till platsen. Mannen, som är i 35-årsåldern, greps. Han är misstänkt för misshandel samt olaga hot, fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Kvinnan var inte i behov av ambulansvård.

01:33 En ordningsvakt från en krog i Linköping ringde polisen och berättade att en man, som är i 20-årsåldern, hade blivit utsatt för misshandel med ett tillhygge. Brottet ska ha inträffat i området Valla. Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Mannen ska inte ha fått allvarliga skador. Händelsen rubriceras som grov misshandel. Det finns ingen misstänkt för brottet.

04:05 Polisen larmades till ett företag på Strandvägen i Motala med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Flera polispatruller åkte till adressen. Någon, eller några, hade tagit sig in i lokalen genom att bryta upp en dörr. Ingen misstänkt gärningsperson har påträffats. Exakt vad som har stulits är inte preciserat i nuläget. En anmälan gällande stöld har upprättats. Brottsplatsen spärrades av, en brottsplatsundersökning kommer att genomföras senare.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.