26 september 08:13, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 70 ärenden mellan klockan 22 och 07. Ingen har gripits under denna tidsperiod. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:58 Polisen beordrades till Bellmansplan i Eskilstuna med anledning av att en man, som är i 20-årsåldern, hade blivit misshandlad av flera personer. Mannen ska inte ha fått allvarliga fysiska skador. Händelsen rubriceras som misshandel. Ingen är gripen för brottet.

02:19 En polispatrull befann sig i centrala Nyköping i samband med att kontrollera krogmiljön. Sedan upptäcktes det att den parkerade polisbilen hade fått ett däck sönderskuret. Bärgare kallades till platsen. En anmälan om blåljussabotage upprättades.

03:37 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Nyängsvägen i Trosa. Det var två containrar som brann. Ingen person ska ha skadats i samband med detta. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

04:50 Flera polispatruller beordrades till en restaurang i området Gumsbacken i Nyköping med anledning av ett bråk. Fem män hade verbalt tjafsat med personal och i samband med detta ska en av de fem männen ha slagit en anställd. Ingen ska ha fått allvarliga fysiska skador i samband med detta. En man, som är i 25-årsåldern, misstänks för misshandel alternativt ringa misshandel. Samtliga fem personer avvisades från platsen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.