26 september 09:22, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Åtta personer, utöver nedanstående, har mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:15 Piteå: Bilförare i centrala Piteå får ordningsbot för att ha spelat hög och störande musik.

01:34 Misshandel, Piteå: Polispatrull beordras till centrum med anledning av ett bråk/slagsmål med flera personer inblandade. Det finns inga uppgifter om att någon behövt föras till sjukvård. Anmälningar samt motanmälningar gällande misshandel upprättas.

01:50 Trafikolycka, Kiruna: Larm om trafikolycka på Hjalmar Lundbohmsvägen. En moped uppges ha kört omkull. Föraren förs med ambulans till sjukvård med oklart skadeläge. En anmälan gällande trafikolycka utan misstanke om brott upprättas.

02:54 Misshandel, Piteå: Polispatrull beordras till en mack i centrum där en man som uppger sig ha blivit misshandlad befinner sig. Det är i nuläget oklart vad som hänt. En anmälan upprättas.

03:23 Viltolycka, Luleå: Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur på riksväg 97 i höjd med Sunderby sjukhus. Det finns inga uppgifter om personskador.

03:38 Misshandel, Luleå: Polispatrull beordras till Innerstaden med anledning av en misstänkt misshandel. En person som uppger att han blivit misshandlad av okända gärningspersoner påträffas och förhörs. Polisen söker i området utan att påträffa några misstänkta gärningspersoner. En anmälan gällande misshandel upprättas.

Polisen har även under natten hanterat ett ärende i Bodens kommun där en man uppges ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. En anmälan gällande ringa misshandel upprättas och mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.